BOROVNICE
- Do prije nekoliko desetljeća nutricionistički stručnjaci savjetovali su
ljudima da izbace borovnice iz prehrane jer su smatrali kako nemaju
nikakvu prehrambenu vrijednost, a danas se smatraju superhranom
- konzumacija jedne šalice borovnica sprječava stanična
oštećenja koja su povezana s nastankom raka
- Prema rezultatima studije koju je objavila nutricionistkinja Laura
Newton - pomoćna profesorica u odjelu za nutricionizam na Sveučilištu
Alabama u Briminghamu, Sjedinjene Američke Države, koja često radi s
pacijentima oboljelim od kancerogenih oboljenja, potvrđeni su rezultati
mnogih studija koje su sugerirale kako antioksidanti isto kao i
antocijanini mogu pomoći u prevenciji stvaranja slobodnih radikala koji
se povezuju s nastankom raka, piše američki portal greenmediainfo.
Nadalje, borovnice su puno više od izvora antioksidanata i antocijanina,
one su također iznimno bogate vitaminom C koji podupire imunološki
sustav i pomaže u apsorbiranju željeza u tijelu.
- Vitamin C pomaže u održavanju zdravlja krvnih sudova i pomaže u otklanjanju i zadobivanju masnica
- Borovnicama će se vrlo rado okrenuti osobe koje muku
muče s kilogramima jer su one korisne u dijetama zahvaljujući vlaknima
koja daju osjećaj sitosti. Za razliku od svježih bobica koje blago
čiste organizam, sušene zaustavljaju proljev.
Nema komentara:
Objavi komentar