subota, 1. rujna 2012.

BOROVNICE


  •  Do prije nekoliko desetljeća nutricionistički stručnjaci savjetovali su ljudima da izbace borovnice iz prehrane jer su smatrali kako nemaju nikakvu prehrambenu vrijednost, a danas se smatraju superhranom
  • konzumacija jedne šalice borovnica sprječava stanična oštećenja koja su povezana s nastankom raka
  • Prema rezultatima studije koju je objavila nutricionistkinja Laura Newton - pomoćna profesorica u odjelu za nutricionizam na Sveučilištu Alabama u Briminghamu, Sjedinjene Američke Države, koja često radi s pacijentima oboljelim od kancerogenih oboljenja, potvrđeni su rezultati mnogih studija koje su sugerirale kako antioksidanti isto kao i antocijanini mogu pomoći u prevenciji stvaranja slobodnih radikala koji se povezuju s nastankom raka, piše američki portal greenmediainfo. Nadalje, borovnice su puno više od izvora antioksidanata i antocijanina, one su također iznimno bogate vitaminom C koji podupire imunološki sustav i pomaže u apsorbiranju željeza u tijelu. - Vitamin C pomaže u održavanju zdravlja krvnih sudova i pomaže u otklanjanju i zadobivanju masnica
  • Borovnicama će se vrlo rado okrenuti osobe koje muku muče s kilogramima jer su one korisne u dijetama zahvaljujući vlaknima koja daju osjećaj sitosti. Za razliku od svježih bobica koje blago čiste organizam, sušene zaustavljaju proljev.

Nema komentara:

Objavi komentar